Na een korte nacht op het Sziget festival en ons laatste ontbijtje van de pop-up Aldi, vertrokken we weer richting de plek waar we onze auto geparkeerd hadden. Het kwik was inmiddels gestegen tot bijna veertig graden, dus de kilometers naar de shuttlebus werden iets langzamer afgelegd dan toen we heen gingen. Eenmaal aangekomen bij de auto, pakten we op ons gemakje alle spullen in om daarna weer door te rijden naar de volgende bestemming, Wenen! Na de nodige uurtjes in de auto, kwamen we daar aan het eind van de middag eindelijk aan. Helemaal gesloopt! We wasten gelijk al onze kleren en haalden wat bij de supermarkt. Na het koken en eten gingen we dan ook gelijk ons bed in, morgen maar de stad bekijken.

We sliepen uit en aten rustig ons ontbijt op. Omdat onze Airbnb niet in het centrum gesitueerd was, gingen we vervolgens met het openbaar vervoer daarheen. Dat duurde ongeveer 40 minuten in totaal, dus we vonden dat we nu ook wel de rest van de dag in het centrum moesten blijven. Natuurlijk had ik van tevoren al van alles opgezocht over de stad, dus aan de hand daarvan liepen we een route over de ring van Wenen. Via Maps konden we dan in de gaten houden, langs welke gebouwen we kwamen en zo zagen we precies wat het allemaal was. Heel leuk én het was ook nog eens heerlijk weer! Bijgekomen van Sziget waren we nog steeds niet helemaal, dus al snel namen we plaats op een terras om weer even uit te rusten. Wat hebben we het toch zwaar… Daarna vervolgden we de mooie route over de ring en zagen we eigenlijk al het grootste deel van de stad, waaronder natuurlijk de opera en het paleis. Superhandig!

Voor onder de middag hadden we een restaurant gevonden via het internet, waar we ontzettend veel vlees aten. Net als in Slovenië en Kroatië, krijg je hier ook bizar veel vlees bij een maaltijd. Zo kon je bij dit restaurants zelfs een piramide bestellen met allemaal verschillende soorten. Echt niet best eigenlijk. Wel was het lekker trouwens. Daarna liepen we de route verder en relaxten we nog even in het park, waar we even stilstonden bij het feit dat we dit allemaal mogen zien in ons leven. Heerlijk! Om geld te besparen aten we ’s avonds weer gewoon in het appartement, zo konden we gelijk weer naar bed na het eten. Morgen weer een dag!

Dankzij verschillende autoalarmen rondom ons appartement hadden we een heel onrustige nacht gehad. Zo moesten we eerst maar even een lekker ontbijt scoren om de dag alsnog goed te beginnen. Hierna gingen we weer een dagje de stad in en liepen we als eerste over een markt. Daar was zoveel verschillend eten verkrijgbaar, wat we nog nooit hadden gezien. Daardoor vonden we deze markt wel heel erg leuk om te zien! Verder bekeken we nu de binnenzijde van de ring en zagen we weer mooie gebouwen, zo ook een kerk met verschillende tegeltjes op het dak. Voor deze vakantie hadden we dat nog nooit gezien en nu zagen we dat ineens in Zagreb en Boedapest, maar dus ook in Wenen!

Na de lunch liepen we nog naar de Donau, die tevens door dezelfde steden liep. Rondom het kanaal was allemaal graffiti gemaakt, wat heel gaaf was! Zo gaf dat toch een extra dimensie aan de ietwat saaie straten. Langs het water gingen we dan ook op het terras zitten en genoten we van de laatste uurtjes in de stad met een biertje en wat kaartspelletjes. Toen de avond eenmaal was aangebroken, namen we plaats bij een (achteraf) fantastisch burgerrestaurant, waar we ontzettend lekker hadden gegeten. Tijdens het eten zagen we buiten allemaal mensen rennen, bleek het zo te zijn dat het van het een op het andere moment heel erg begon te stormen. Parasols waaiden weg, mensen waren zeiknat en de weg was volledig onder water gelopen binnen ongeveer twee minuten. Heel bizar om te zien! Met geluk, want wij zaten natuurlijk gewoon nog binnen. Dan moesten we ook nog maar een toetje nemen, wat jammer zeg… Toen de storm was neergestreken, renden we terug naar het openbaar vervoer om ons laatste nacht in Wenen voort te zetten. De reis wordt namelijk weer voortgezet!

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *