Gister werd ik door Bente en June gevraagd om vanmiddag, na school, ook even mee op pad te gaan. We zouden een waterval bekijken, waarvan we het idee hadden dat het niet zo veel zou voorstellen. Daarbij dacht ik ook dat we binnen een uurtje heen en weer konden.

Om een uur of twee vertrokken we en niets was minder waar. Het rijden was ongeveer drie kwartier, waarvan de helft over onverharde wegen. We gingen steeds verder het bos in en kwamen uiteindelijk bij een huis uit. Ook stond daar op een bord dat het de parkeerplaats voor de waterval was. Er was letterlijk een klein stuk, waar de bomen goed genoeg weggehaald waren, om te parken. Waardoor het niet echt een parkeerplaats te noemen was. We reden door, omdat we het idee hadden dat we dichterbij konden parkeren. De weg lag vol sneeuw, dus keerden we al snel om de auto toch op de parkeerplaats te zetten.

Omdat we water hoorden, liepen we direct naar het geluid. We dachten dat het de waterval was, maar het was gewoon de rivier, waar heel veel water doorheen stroomde. Om weer bij de weg te komen, moesten we een stuk door het bos lopen. Het begon inmiddels ook te sneeuwen! Omdat ik dacht dat we even heen en weer gingen, had ik mijzelf er ook niet op gekleed. Lekker handig!

We moesten een steile helling omhoog lopen, over boomstronken klimmen en zelfs nog een rivier oversteken. Dit kon alleen door te balanceren op een boom, superleuk! Nadat we de rivier over hadden gestoken, waren we alweer bij de waterval aangekomen. Deze was echt mega! Omdat het sneeuwde en er heel veel wind stond, waaide het water recht in je gezicht. Superkoud natuurlijk!

Na een tijdje keerden we om en gingen we met de auto weer terug naar Lillehammer. Echt superleuk dat zoiets gewoon in de buurt te vinden is en dat ik het in de laatste weken toch nog even gezien heb!

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *