Nadat Teun zondag weer terug was gegaan, stond dinsdagochtend alweer de derde excursie op ons te wachten. Dit keer hadden we een tweedaagse trip op de planning. Om kwart over acht vertrokken we met twee bussen vol, naar Beitostølen, wat ten westen van Lillehammer ligt. Maandag was het al begonnen met sneeuwen en dat was nog steeds niet gestopt. De bustocht was daarom ook heel erg mooi! We reden door de bossen in de bergen en alles was wit van de sneeuw. Net een sprookje! Eenmaal aangekomen, werden we afgezet bij een hotel. We begonnen te denken, dat we hier mochten slapen. Dat zou gaaf zijn! Hier hoefden we namelijk zelfs niks voor te betalen! We kregen als eerste een presentatie van meneer Hovi, waarvan zijn familie het gehele resort beheert. Hij liet een kaart zien van Beitostølen resort en vertelde: ‘We hebben hier alles, behalve de bank.” Toen wisten wij genoeg natuurlijk! Ook vertelde hij van alles over hoe het opgericht is, wat hun toekomstdoelen zijn en hoe alles in elkaar steekt. Heel interessant is dat ze in alle resorts in Noorwegen het gehele jaar rond proberen open te zijn. Daarom worden er verschillende zomeractiviteiten georganiseerd en kunnen de werknemers er blijven werken. Op die manier creëren ze een goed team, waarmee ook een goed bedrijf.

Na de presentatie kregen we een verzorgde lunch in het hotel, wat we ook zeker niet verwacht hadden! We vragen ons nog steeds af, hoe de school dit allemaal kan betalen voor zóveel studenten… Na de lunch mochten we naar onze appartementen, terwijl we ook iets slaapzalen hadden verwacht. Heel bijzonder! Vervolgens gingen we curling spelen bij het hotel, wat niet helemaal ging zoals gehoopt. Ik gooide de ‘steen’ twee keer op z’n kop, dus ik was er al vrij snel klaar mee. We moesten ook weer wennen aan de kou, dus gingen we op tijd weer naar binnen om op te warmen en even uit te rusten.

Omdat Floor woensdag jarig was, zijn we uiteten geweest in Beitostølen met een groepje. Dit was echt supergezellig en erg lekker! Vervolgens zijn we nog even naar de plaatselijke pub geweest, om voetbal te kijken. Ik voelde mij niet heel erg lekker, dus ben snel mijn bed ingekropen. 

We hadden pannenkoeken meegenomen om op te warmen, dus Floor had een waar verjaardagsontbijt. Pannenkoeken met appel. We sliepen met twee andere meiden op de kamer, die een muffin met kaarsjes hadden gehaald. Zo lief! Het kan niet anders, dan dat Floor zich voor een paar minuten jarig had gevoeld die dag. ’s Ochtends stonden er weer presentaties op het programma. Alhoewel we niet konden wachten om de piste op te gaan, hadden we ze natuurlijk wel even uitgezeten. Na de presentaties was er een programma met sleeën en ijssculpturen kijken, voor degene die niet hun ski- of snowboardspullen mee hadden. Omdat meneer Hovi zo enthousiast was, wij al een keer hadden gesleed en wij onze spullen natuurlijk mee hadden, gingen wij de piste op! Vanuit de lift konden we de ijssculpturen een beetje zien, maar die waren helemaal ingezakt doordat het had gedooid. Heel jammer! Eenmaal boven, gingen we direct met zijn allen naar beneden. De sneeuw was echt supergoed, omdat het nog steeds niet was gestopt met sneeuwen. Wel bleek het uiteindelijk zo te zijn, dat er echt maar iets van drie afdalingen waren. Wát een tegenvaller! Daarom hadden we de middag een tijdje gespendeerd in een restaurant op de piste, om vervolgens weer met de bus naar huis te gaan.

De busreis terug was ook weer fantastisch. Het bleef maar sneeuwen, overal reden sneeuwschuivers en het was spekglad. Af en toe slipte de bus even weg, maar dat is hier natuurlijk gewoon normaal. Uiteindelijk zijn we heelhuids thuisgekomen en leek het net alsof we een week weg waren geweest! Nadat Floor mijn verjaardagscadeautje had gekregen, zijnde daarom ook gelijk weer naar bed gegaan. 

Een leuk weetje is trouwens, dat ik dit typ op het vliegveld in Oslo. We nemen over een paar uurtjes een binnenlandse vlucht naar het Noorden van Noorwegen. We gaan weer op avontuur, maandag lees en zie je hier meer over!

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *