Nu ik toch in Noorwegen ben, kan een bezoek aan de hoofdstad natuurlijk niet ontbreken. Omdat Teun voor een lange tijd bleef, hadden we besloten dat we de laatste paar dagen maar in Oslo moesten spenderen. Vrijdagochtend om acht uur vertrokken we met de trein vanuit Lillehammer. Teun was de avond ervoor, met een hele groep, op stap geweest. Zoals je waarschijnlijk wel kan begrijpen, had die niet heel veel meegekregen van de treinreis. Twintig minuten voordat we aankwamen, vond ik toch echt dat het tijd werd dat hij ging genieten van het uitzicht en maakte ik hem wakker. Je bent er tenslotte maar één keer! Na de treinreis van tweeënhalf uur, kwamen we aan in Oslo. Daar pakten we gelijk de tram, om naar de Airbnb te gaan, die we hadden gehuurd. We hadden verwacht dat deze een stuk uit het centrum vandaan lag, maar niets was minder waar. Er was al van alles te doen in onze straat en de kamer was ook nog eens superschatting.

Voor deze dag hadden we ingepland om alles even goed te bekijken. Ik had een route gemaakt langs verschillende parken en gebouwen, waardoor we niet meerdere keren door dezelfde straat hoefden te lopen. We begonnen bij het Vigelandpark, wat een beeldenpark is. De kringloop van het leven was hierin uitgebeeld.

Vervolgens gingen we onder andere ook langs het koninklijk paleis, het theater, een kathedraal en natuurlijk de opera wat één van de bekendste bezienswaardigheden van Oslo is! Het was heerlijk weer, dus daar hadden we lekker in het zonnetje gezeten op het dak. De dag was voorbij gevlogen en we hadden superveel gezien. ’s Avonds hadden we lekker gekookt en waren we op tijd gaan slapen.

Zaterdagochtend hadden we de lijn van de dag ervoor doorgetrokken. We waren bij de haven geweest en hadden het kasteel bekeken. De rest van de dag hebben we geshopt en om de week goed af te sluiten zijn we nog uiteten geweest. Wat trouwens heel erg lekker was! 

Zondag stond de wekker vroeg, want we moesten beide weer naar huis. Teun naar Italië en ik naar Lillehammer. Uiteindelijk had het vliegtuig vertraging en reden er geen treinen meer. Echt een top dag! Met wat vertraging, is alles goedgekomen. Het was echt een superleuke, drukke en gezellige week! Aankomende week staat er weer heel veel op de planning, dus ‘stay tuned’!

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *