Mijn vader was nog maar een paar dagen in Nederland en Emiel (mijn broertje) was alweer onderweg naar Noorwegen. Donderdagochtend haalde ik hem op, op het station in Lillehammer. Hij had er al een lange reis opzitten, dus we zijn eerst even naar huis gegaan om wat te eten en rustig op gang te komen. Voor vandaag stond er niet veel op de planning. Eerst heb ik even het dorpje laten zien en hebben we gesport. ’s Avonds hadden we weer met alle buren gegeten om vervolgens er vandoor te gaan. De ijshockeyclub van Lillehammer speelde namelijk thuis en ook nog eens tegen de eerste in de competitie. Daar moesten we natuurlijk heen! Omdat ik in Finland ook naar een ijshockeywedstrijd was geweest, van een grote club in de wereldranking, had ik niet hele hoge verwachtingen. Uiteindelijk vond ik het zelfs nog veel leuker dan in Finland. Het publiek ging helemaal uit z’n dak, er was niks commercieels aan en ze speelden ook nog supergoed! Met als eindstand: winst én een hele toffe avond!

Vrijdag hadden we ingepland om de pistes op te gaan. Mét mazzel ook nog! We konden namelijk de skipas van Floor lenen, wat een hoop scheelde in geld. Doordat het dooide merkten we echt dat de pistes slechter werden. Eén keer ging ik onderuit en moest ik verder op mijn kont naar beneden, door het ijs kon ik gewoon niet eens meer rechtop komen… Uiteindelijk zei Emiel dat iedereen achter mij ook onderuit ging, dat had wel grappig moeten zijn! Ook hebben onder andere Nederland, Denemarken en Noorwegen vakantie, wat betekent dat het superdruk is. Voor mij was dit wel even wennen. Normaal zijn de pistes top, is het heel goed weer en zien we soms niemand in een héle afdaling. Wel hadden we nog geluk vandaag! Er waren namelijk snowboarders en skiërs aan het trainen voor de kwalificatie van de X Games, die de volgende dag zouden zijn. Dat zijn wedstrijden, waarbij degene met de beste sprongen aan mee mogen doen. Jammer dat ik geen filmpjes kan plaatsen, maar het zag er echt supergaaf uit! ’s Avonds hebben we weer samen gegeten en wat spelletjes gespeeld. Morgen weer een dag!

Voor vandaag had school een volledig programma gemaakt. Het is namelijk feest! De Olympische Spelen zijn 25 jaar geleden, wat gevierd moet worden. Ook was de kwalificatie van de X Games, dus we moesten kiezen. Uiteindelijk gingen we ’s ochtends naar de X Games. Wat een verrassing… bus gemist! Maar we hadden geluk, de auto van Evelien deed het weer na een paar weekjes. De X Games waren echt midden op de piste. Met onze gewone schoenen aan liepen we over de pistes, klein beetje gevaarlijk maar… Eenmaal aangekomen, bleek dat we te laat waren voor de snowboarders en nog heel lang moesten wachten op de skiërs. We waren niet de enige, het was allemaal niet zo goed aangegeven en er stond gewoon niks op internet. Echt heel stom! Toen zijn we maar even verder gewandeld naar de lift. Over de gewone wegen deze keer… Omdat het overdag dooit en ’s nachts vriest, is het echt spekglad! Dus nadat we ongeveer honderd keer nét niet onderuit gingen, waren we eindelijk weer bij de lift. Wel een mooi toertje gehad hoor! Gelukkig was er voor de rest van de dag nog het programma van school. Dan maar daar heen!

Toen we ons thuis even hadden omgekleed konden we gelukkig de bus halen van een uur of twee. Daarmee zijn we naar het Olympisch museum gegaan, waarvoor we gratis entree kregen. Want ja… feest! Er werd een film afgespeeld van een heel aantal openingscerenomies van de Olympische Spelen, wat echt superleuk was om te zien! Ook konden we kijken wat precies alle namen waren van de stadia in de omgeving en wat waar lag. Deze informatie is waarschijnlijk ook relevant voor onze Snow Business toets, handig! Later gingen we met zijn allen op pad naar de skischans, waar ik afgelopen weekend met mijn vader was geweest. Er was namelijk een officiële viering van de Olympische Spelen. Ik had het idee dat heel Lillehammer hier was, we liepen in één grote lijn achter elkaar aan erheen. Dat zag er heel tof uit! Na wat praatjes en optredens was er een vuurwerkshow. Zo mooi had ik het nog nooit gezien! Inmiddels begon het een beetje koud te worden en wisten we niet hoe snel we naar huis moesten. Op de terugweg kreeg iedereen een brandende fakkel, heel cool! ’s Avonds hadden we weer samen gegeten, gingen we naar een huisfeestje en opstap. De minimale leeftijd om hier een kroeg in te gaan is twintig, maar als je in een groep bent worden er nogal vaak uitzonderingen gemaakt. Maar natuurlijk, Emiel was in een groep en kwam er wel in. Maar ik niet, want wij waren maar met zijn tweeën. Toen zijn we maar naar huis gegaan en hebben we een slaapfeestje gehouden, ook erg gezellig!

Zondag was een beetje een rustdag en maandag gingen we weer de piste op. Omdat de sneeuwkanonnen aan hadden gestaan, waren de pistes best goed! Wel was één van de belangrijkste liften afgesloten vanwege de wind en het zicht. Nadat we een andere lift hadden genomen, waarmee je bijna net zo hoog komt, werd het vrij duidelijk waarom. We zagen echt helemaal niks! We hadden deze dag weer mooi wat pistes gehad en ’s avonds gingen we uiteten. Omdat er een Noorse pubquiz was, raakten we al snel weer naar huis. Daar hebben we gelijk de spullen ingepakt en zijn we gaan slapen. Dinsdagochtend heb ik Emiel op tijd afgezet bij de trein om naar huis te gaan, dat was het alweer! Het bezoek houdt trouwens niet hierbij op, morgen komt Teun!

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *