Woensdag gingen we, na ons ontbijt, op pad voor ons eerste site visit met Snow Business. Dat was de bedoeling in ieder geval… Eenmaal in de auto, wilde hij niet aan de praat, vanwege de kou. Dat kan ook niet anders, vannacht waren de temperaturen volgens mij wel opgelopen tot onder de -20. Dan maar met de bus. Wát een verrassing, we konden het niet vinden en natuurlijk…. weer te laat. Gelukkig hadden we niet heel veel gemist.

Het was deze keer trouwens bij Olympiaparken. Dat is waar een heel aantal sporten van de Olympische Spelen in 1994 zijn gehouden. We werden ontvangen in de Håkonshall, wat een centrale hal was tijdens de Olympische Spelen. Hier werd onder andere ijs in gelegd, voor de ijshockeywedstrijden. Maar de zaal beschikt ook over verschillende vloeren, waardoor het multifunctioneel is! Er werd ons nog veel meer verteld over de kosten en hoe de Olympische zalen etc. nu worden ingezet. Nu wordt het meeste verdient aan het wintertoerisme natuurlijk! De pistes, die tijdens de Olympische Spelen voor Cross Country en alpineskiën waren, worden nu elke dag gebruikt door mensen van over de hele wereld. Verder kregen we nog een rondleiding over het park.

Deze trip was erg interessant en het was superleuk om alles te zien van de Olympische Spelen! Binnenkort gaan we onder andere naar Hafjell, Skeikampen en hebben we een tweedaagse trip naar Beitostølen. Hier zal ik dan ook meer over vertellen!

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *