29/01 – Zonnetje erbij

29 januari 2019 0 Door mariekemulder

Ik bedacht mij vandaag dat ik misschien toch iets vaker moet gaan schrijven. Dan vergeet ik ook niet wat ik allemaal gedaan heb. Vanwege de drukte op de pistes zaterdag, kozen we er zondag voor om een dagje niet te gaan. We hebben deze dag wat dingen geregeld, zoals bezoek van het thuisfront. Maar ook hebben we een afspraak gemaakt bij de politie. We hebben van school een brief gekregen waarin staat, dat we hier kúnnen wonen omdat we geld krijgen via Erasmus. Elke inwoner moet bekend zijn bij de politie. Dit blijft een beetje gek voor ons. Omdat wij niet stil kunnen zitten, zijn we nog even naar het dorpje geweest. Hier heb ik eindelijk wat betere foto’s gemaakt. Want ik had voor het eerst mijn camera mee! De andere afbeeldingen staan onder het kopje ‘foto’s’ op mijn site.

Maandag bleek dat we nog een extra dag weekend hadden. We merkten dat zaterdag het weer, in de loop van de dag, steeds beter werd. Dus zijn we ’s middags pas naar Hafjell gegaan. Vanwege de kou, hadden we nieuwe wanten gekocht. Dit was echt een top aanschaf! Voor het eerst hebben we het de hele dag niet koud gehad. Het was superrustig in het gebied en soms waren we zelfs de enige op de piste! Ook klopte het dat het weer steeds beter werd, richting het einde van de dag. Op een gegeven moment ging de zon onder, wat echt fantastisch was om te zien. Natuurlijk hebben we even een bijpassende fotoshoot gehouden, want dit moment was om niet te vergeten! Na het eten, zijn we ’s avonds nog even naar de sportschool geweest. We moeten wel oppassen, straks worden we nog fitgirls!

Omdat we gister hadden gezien, dat het vandaag eindelijk een zonnige dag zou worden, moesten we vandaag wel de piste op! We stonden op met een temperatuur van -18 en een heldere lucht. Het kan niet anders, dan dat de weersvoorspellingen klopten. Eerst even naar school! 

Na Snow Business zijn we dus gelijk weer de auto ingesprongen, op naar Hafjell. Hier hebben we ons de hele middag weer prima vermaakt en op het einde heb ik zelfs nog proberen te springen in het funpark. Niet per se een succes trouwens… ’s Avonds hebben we weer samen gegeten. Daarna heb ik de bus genomen naar het centrum van Lillehammer, waar ik mee had gedaan met crossfit training. Al met al, weer een topdag. Op naar meer!