18/01 – Onderweg

18 januari 2019 0 Door mariekemulder

Voor mijn opleiding ben ik, samen met Floor, voor vier maanden in Noorwegen. Om precies te zijn in Lillehammer, waar de Olympische Winterspelen van 1994 zijn geweest. Naast dat we hier gaan studeren, gaan we natuurlijk ook op avontuur! Vandaar deze blog, welkom. Veel plezier met lezen!

Vanochtend zijn wij vroeg opgestaan om rond 10:00 van Amsterdam naar Oslo te vliegen. Omdat het in Noorwegen sneeuwt hadden wij twee grote koffers mee per persoon. Eenmaal aangekomen in Oslo hebben we de trein gepakt naar Lillehammer. Dit was zeker weten een heel goed begin van de reis! We gingen over verschillende bruggen, door de bossen en langs het water. Echt fantastisch!

Op het station in Lillehammer hadden wij afgesproken met onze buddy. Zij is voor dit semester aan ons gekoppeld. Als wij vragen hebben, kunnen we dus altijd bij iemand terecht! Onze buddy had de sleutels van de kamers, waar we ons in Nederland al voor hadden aangemeld. In de bus naar ons huis, kwamen we al een aantal Nederlanders tegen. Heel gezellig! Bleek achteraf dat er dit jaar mega veel Nederlanders in Lillehammer zijn.

We stapten uit bij onze huisjes, wat er direct al heel leuk uitzag. Het was precies wat je verwacht bij een Noors huis. Onze kamers waren ook veel groter dan verwacht. Floor en ik delen dezelfde keuken en badkamer met een andere huisgenoot, die we nog niet hebben ontmoet.

De school is trouwens aan de overkant van de weg, echt ideaal!